Google este angrenat intr-o lupta constanta impotriva celor care inceaca sa modifice paginile de rezultate ale motorului de cautare pentru a obtine profit, distorsionand rezultatele cautarilor prin tactici pline de spam si prin achizitii de link-uri dubioase. In 2012, primul update Penguin a fost implementat pentru a se ocupa de site-urile care folosesc link-uri nenaturale care sa le creasca rank-ul in motoarele de cautare.

Ca urmare, numeroase site-uri au fost penalizate si ulterior scoase din SERP. Multe site-uri au avut nevoie de timp pentru a-si reveni, iar site-urile care au folosit ulterior mijloace legitime pentru a-si imbunatati rank-ul au fost nevoite sa astepte urmatorul update de algoritm. Acum totul s-a schimbat odata cu Penguin 4.0.

“In trecut, lista de site-uri afectate de Penguin era reimprospatata periodic in acelasi moment. Acum Penguin functioneaza in timp real, astfel schimbarile vor fi vizibile mult mai rapid si vor intra in efect la scurt timp dupa ce vom face un recrawl si vom reindexa o pagina”, a spus Gary Illyes pe blogul Google Webmaster.

Schimbarile masive ale Algoritmului Penguin 4.0

La fel ca orice alt update de Algoritm venit de la Google, vine cu modificari multiple. In cazul lui Penguin 4.0, avem de-a face cu modificari masive ale Algoritmului general Penguin. Printre ele mentionam:

1.Modificari Google Core

Exista numerosi Algoritmi secundari folositi de Google, dar in “miezul” acestuia, asa cum ii spune Google, se afla un grup primar de Algoritmi care iti evalueaza site-ul. Acesti Algoritmi analizeaza aspecte diverse ale site-ului tau ce tin de content si design si le compara cu ceea ce incearca sa gaseasca un user. Astfel iti determina Google rank-ul.

Google a adaugat Penguin in acest grup primar de algortimi, ceea ce face Penguin un factor mai important cand vine vorba de rank-ul tau.

2.Update-uri constante

Asa cum a mentionat Gary Illyes, Penguin 4.0 se va updata in timp real. Refresh-ul constant inseamna ca site-ul tau nu va mai trebui sa astepte atat de mult pana sa isi imbunatateasca rank-ul, daca ai eliminat un link intre timp un link cu care Penguin nu era de accord si ti-ai optimizat site-ul pentru a nu risca o noua penalizare Google.

3.Descresterea penalitatilor de domeniu

In trecut, daca aveai un link spam pe un site care trimitea pe una din paginile tale, iar acel link era vazut ca unul nenatural, atunci intregul tau domeniu era penalizat.  Aceasta penalizare a intregului site, dadea afara intregul tau domeniu din rezultatele cautarilor.

Cu noul update Penguin, o penalizare a intregului domeniu va aparea mult mai rar. In schimb, probabil vor aparea mai multe penalitati pe anumite pagini din site-ul tau care contin link-uri spam.

Ai fost penalizat de Google si ai nevoie de o noua strategie SEO? Poti incepe prin a solicita un audit SEO care sa te ajute sa iti dai seama de un ai putea incepe.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre update-urile Google va oferim o lista completa.