Primul pas in dezvoltarea unei afaceri online il reprezinta website-ul, locul in care sunt prezentate produsele sau serviciile comercializate. Nu este suficienta existenta site-ului. Acesta trebuie facut cunoscut, trebuie promovat, astfel incat sa genereze vizite, potentiali clienti.

Asadar, pasul doi al dezvoltarii unui business online de succes este promovarea. In online, exista mai multe tehnici de promovare, mai multe tipuri de campanii care genereaza notorietate. Campanii de promovare organica (SEO), campanii de Google AdWords, campanii de promovare prin intermediul retelelor sociale etc.

Promovare organica (SEO)

Rolul SEO in cresterea vizibilitatii unui business online

Revenind la campania de promovare organica (SEO), aceasta ajuta un site sa obtina pozitii in cele mai importante motoare Google, prin intermediul unor actiuni multiple de promovare: selectia celor mai bune expresii cheie (expresiile care genereaza trafic calificat); crearea si publicarea unui continut de calitate; optimizarea on page si dezvoltarea unui profil de link-uri natural (backlinks).

Selectia expresiilor cheie este cea mai importanta etapa a procesului de optimizare al unui site. Este recomandata selectia unor expresii cheie relevante pentru domeniul de activitate al site-ului, adica expresii cheie cu volum mare de cautare, care pot genera conversii.

Publicarea unui continut de calitate si optimizarea acestuia pentru expresiile cheie vizate vor determina clasarea site-ului in rezultatele motoarelor de cautare, insa aceasta etapa reprezinta aproximativ 30% din procesul de optimizare SEO.

Cresterea in rezultatele organice este determinata, in mare parte, de link-urile externe, (este bine sa se opteze pentru link-uri provenite din surse cu notorietate, analizate prin prisma Page Rank-ului). Pentru a determina profilul de backlink-uri necesar pentru obtinerea rezultatelor dorite este bine sa aruncati un ochi si asupra concurentei. Asadar, puteti face o analiza a primului site clasat in rezultatele Google, pentru o anumita expresie cheie. Identificarea profilului sau de linking extern va va ajuta in determinarea celui propriu.

Bugetul de promovare, in propotie de 70%, este atribuit castigarii de backlink-uri. Link-urile de calitate sunt, in general, costisitoare, insa investitia este una rentabila daca se iau in calcul beneficiile pe termen lung aduse business-ului online.

Rezultatele SEO nu se obtin in timp real, existand posibilitatea ca backlink-urile sa nu genereze rezultate imediate, putand trece chiar si cateva saptamani, luni pana cand motoarele de cautare le vor indexa. Totusi, acest lucru nu trebuie privit ca un dezavantaj, ci ca o investitie pe termen lung. Spre deosebire de alte canale de promovare, in cadrul optimizarii pentru motoarele de cautare, rezultatele vor persista si dupa oprirea campaniilor.

Promovarea SEO este una din cele mai eficiente metode de promovare online si orice antreprenor ar trebui sa ii aloce atentia cuvenita.

Abordarea OptimizarePlus

Serviciul OptimizarePlus este un serviciu de optimizare site web pentru motoarele de cautare ce utilizeaza doar tehnici White Hat. Utilizand metode White Hat nu exista riscul penalizarii din partea motorului de cautare, obtinand o promovare SEO pe termen lung.